Information om studenten

I år är studenten den 11 juni. Våra studenter kommer ha utspring på baksidan av Messingen klockan 12.00. Vissa vägar kommer att stängas av under arrangemanget.

Fyra ungdomar med studentmössor.

Foto: Mostphotos.

Dagens program

08.00: Studentdagen börjar för eleverna i klassrummet tillsammans med lärare och mentor.

08:00-10:30: Studentfotografering med gruppfoto och porträttbilder.

10:30: Studentlunch för alla elever i årskurs 3.

12.00: Utspring på skolans baksida. Klasserna släpps ut i turordning. Efter utspringet kan eleverna gå in på skolan för att byta om och hämta sina saker. Efter flakåkningen kan man inte komma in i skolan.

Alkoholfritt på skolan

Vi vill påminna om att även studentdagen på skolan är helt alkoholfri och att vi avvisar elever från skolan om de är berusade.

Publikområdet kommer att vara inhägnat och insläppet kommer att ske vid markerade ingångar som bevakas av ordningsvakt. Glasflaskor är förbjudet att ta med in på området.

Regler kring studentflaken

Några elever har bokat studentflak. Studentflak arrangeras av eleverna själva, och inte av skolan. För att få åka studentflak måste man skicka in en färdplan till polisen. Polis kommer att finnas på plats och inspektera flaken för att säkerställa att de uppfyller säkerhetskraven. Till exempel måste en person finnas med som är över 25 år och som har kontakt med föraren. Dessutom måste räcket runt flaket ha en viss höjd.

Vi önskar er alla varmt välkomna till vårt firande 11 juni. Hör av er till oss vid frågor.

Trafikpåverkan

Vissa vägar kommer att stängas av under arrangemanget. Det kan innebära sämre framkomlighet för trafiken i området, så lämna gärna bilen hemma om du har möjlighet.

Senast uppdaterad: 21 maj 2024