Nationell idrottsutbildning - triathlon

NIU är en nationell idrottsutbildning för dig som vill kombinera din elitidrottssatsning med en god utbildning. På Väsby Nya Gymnasium har vi NIU med inriktning mot triathlon genom ett nära samarbete med VSS Triathlon.

Väsby SS Triathlon har vunnit svenska föreningscupen fem år i rad och har en välfungerande ungdomsverksamhet.

Bild på triathlonelever som stretchar. Bild på triathlontränare.

Foto: Rosie Alm

Du kan gå nationell idrottsutbildning samtidigt som du läser på något av våra teoretiska program eller yrkesprogram:

• Ekonomiprogrammet ( EK)
  • Naturvetenskapsprogrammet ( NA)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet ( SA)
  • Teknikprogrammet (TE)
  • Hotell- och turism (HT)

Individuellt val

Som individuellt val läser du kursen specialidrott 1 och 2. Kursen tränings- och tävlingslära 1 är en obligatorisk kurs och ligger som utökat program.

Du som läser NIU får rätt förutsättningar för att kunna kombinera din gymnasieutbildning med din elitsatsning.

• Schemaläggningen anpassas för möjlighet till träning varje morgon mellan cirka 07.00-09.15. Frukost serveras innan skoldagen börjar.
  • Du tränas av välutbildade tränare på VSS Triathlon och utbildad specialidrottslärare på skolan.
  • Du får göra tester och har stor support från tränarna.
  • Du har tillgång till skolläkare och sjukgymnast.
  • Du läser kurserna specialidrott 1 och 2 inom ramen för individuella valet, vilket ger 200 poäng och kombinerar både teori och praktik. Tränings- och tävlingslära ingår också och ligger som utökat program.
  • Du får en klassmentor som är väl insatt i dina studier och som har ett nära samarbete med din idrottsmentor och teamansvarig.
  • Du har tillgång till ytterligare träning under skoltid på vårt välutrustade gym.

Ansökan

Du söker till NIU genom triathlonförbundets webbplatslänk till annan webbplats senast den 1 december 2020.

I januari 2021 blir du kallad till ytterligare uttagning samt målsättningssamtal.

Besked om antagning till NIU får du i januari 2021.

Du kan få mer information genom att kontakta specialidrottslärare, Rasmus Andersson, på rasmus.andersson@edu.upplandsvasby.se.

Det är också viktigt att du söker ditt gymnasieprogram genom Gymnasieantagningen. Detta gör du senast den 15 februari 2021. Besked om antagning på gymnasieprogrammet får du i juni.

Information om gymnasieantagning på Gymnasieantagningens webbplatslänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 5 november 2020