Makerspace i Skolan

I höst påbörjas ett projekt på Väsby Nya Gymnasium; Makerspace i Skolan. Detta projekt syftar till att skapa en fysisk och virtuell testmiljö för att systematiskt forska, testa och utvärdera koncept, digital kompetens och lärande inom programmering och makerkultur. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för lärande och digitala arbetssätt i bryggan mellan den fysiska världen och den digitala.

På Väsby Nya Gymnasium kommer bl.a lärarna Ali Bozorg och Åmid Hemmatian, med frågeställningar kopplade till ämnena programmering, teknik och ung företagsamhet, undersöka vad IT som formbart ämne innebär för eleverna och vilka nya krav som ställs på undervisningen.

John Gustafsson, rektor på Väsby Nya Gymnasium, ser tre centrala nyckelbegrepp för lärandet i Makerspace i skolan:

" Makerspace är för entusiaster. Att få möta människor som utstrålar passion och glädje i sin kreativitet är mycket smittsamt. För våra elever blir det ett möte som stimulerar deras egen fantasi och lust till eget skapande. Makerspace erbjuder en möjlighet att förstå hur teori kan omvandlas till en konkret praktik. För mig blir detta ett projekt där passion och engagemang väcker elevernas kreativitet till att omsätta sina teoretiska kunskaper till praktik, och därmed bli en medskapare av framtidens lösningar på de utmaningar vi står inför idag."

Följ gärna projektes blogg: http://blogg.upplandsvasby.se/vasbylarlabb/uppstartmote-den-99-2015/länk till annan webbplats